sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Juustokakku mangosydämellä

Aurinkoinen mangojuustokakku kätkee sisäänsä yllätyksen. Ohje mukailtu Myllyn Paras -ohjetta käyttäen.


Juustokakku mangosydämellä
Pohja:

200 g Digestive -keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:

6 liivatelehteä
0,5 dl mangotölkin lientä
1 prk mangopilttiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa

Sydän:

1 tlk säilykemangoa
tilkka vettä
1 liivatelehti

Kiille:

2 prk mangopilttiä
3 liivatelehteä

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ja sulata margariini, sekoita hyvin keskenään. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin Ø 23cm vuokaa).  

2. Sekoita tuorejuustoon mangopiltti, sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Jaa seos kahteen osaan. Kuumenna puolet mangoliemestä kiehuvaksi. Puristele kolme liivatetta liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Kaada liivateneste puolikkaaseen juustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos keksipohjalle. Hyydytä jääkaapissa. 

3. Soseuta säilykemango. Sulata liivate pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää mangososeen joukkoon. Kaada mangosose hyytyneen juustoseoksen päälle (ei vuoan reunoille saakka). Hyydytä jääkaapissa.

4. Kuumenna loput mangoliemestä kiehuvaksi ja sulata siihen loput kolme liivatelehteä samoin kuin vaiheessa 2. Lisää liivateneste jäljellä olevaan juustomassan puolikkaaseen. Kaada seos varovasti mangosydämen päälle. Hyydytä jääkaapissa.

5. Liuota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi vesitilkkaan. Lisää liivatevesi ohuena nauhana mangopilttien joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

6. Koristele haluamallasi tavalla.



~ Milja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti