maanantai 10. kesäkuuta 2013

Mansikka-raparperi-valkosuklaakakku


Tein ystävälleni valmistujaislahjaksi kakun raparperista, mansikoista ja valkosuklaamoussesta. Makuyhdistelmä oli loistava, sillä raparperit toivat kakkuun kirpeyttä, tuoreet mansikat antoivat kesäisen maun ja valkosuklaamousse toi kakkuun makeutta. Pohjana käytin suklaakakkupohjaa ja kuorrutin kakun itsetehdyllä vaahtokarkkimassalla. Kakun koristeet liittyivät ystäväni tutkintoon. Sekä kakkupohja että täyte on peräisin Kinuskikissalta.


Pohja:

Täyte:

Raparperikiisseli:
700 g raparperia
3 dl sokeria
1 ½ dl keittolientä
  2rkl perunajauhoja/maissitärkkelystä
1 ½ rkl vettä
Valkosuklaamousse:
4 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata

1 litra tuoreita mansikoita

 Leikkaa raparperit paloiksi ja laita ne kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna ja keitä hetken aikaa, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Valuta raparperit siivilässä ja ota liemi talteen. Laita valutetut raparperit takaisin kattilaan ja lisää 1 ½ dl valutetusta liemestä. Jos haluat, säästä loppu liemi kakun kostutukseen. Kiehauta seos uudelleen. Sekoita maissitärkkelys veteen ja kaada se kattilaan. Keitä sekoitellen n. 3 minuuttia. Anna kiisselin jäähtyä tarvittaessa kylmäksi asti (etenkin jos kiisseli on löysää).

Valmista valkosuklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Sekoita valkosuklaa kermavaahdon joukkoon. Jos valkosuklaamousse on löysää, anna sen hetki tekeytyä jääkaapissa. 

Kostuta suklaakakkupohja raparperien liemellä tai vaniljamaidolla (maitoa ja vaniljasokeria). Lisää ensin raparperikiisseli pohjan päälle, sitten pilkotut tuoreet mansikat ja lopuksi valkosuklaamousse. Täytä toinenkin väli samalla tavalla. Ole varovainen kakkupohjan siirtojen kanssa, sillä se hajoaa helposti. 

Anna kakun hyytyä mieluiten jääkaapissa seuraavaan päivään ja kuorruta vasta sitten. 


-Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti