sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Paul Frank -kakku

Tein tämän kakun sisaren pojan 1-vuotissyntymäpäiville. Täytteenä vadelma- ja valkosuklaamoussea. Alkuperäinen ohje löytyy Hellapoliisilta.



Pohja:
5 munan sokerikakkupohja

Vadelmamousse:
  4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 prk rahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
  200 g vadelmia soseutettuna  

Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta vadelmat tai paseeraa ne (eli painele siivilän läpi)
 Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.  

Valkosuklaamousse:  
1  munaa
  1/4 dl sokeria
  1,5 dl Flora vispiä
100 g valkosuklaata
  3 liivatelehteä
tilkka vettä  

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. 

- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti