sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Skeittikakku

Sain tehtäväkseni valmistaa skeittikakun 11-vuotiaan pojan synttäreille. Ohjeeksi sain ainoastaan, että kakun pitää olla perusmansikkatäytekakku ja skeittiaiheinen. Tälläinen siitä sitten tuli!


Mansikkatäytekakku

Pohja: 
5 munan sokerikakkupohja

Mansikkamousse:
6 dl flora vispikermaa
500g mansikoita
4 liivatetta
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl tomusokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Soseuta mansikat.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljakreemijauheella.
4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen.
5. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Lisää vatkattu kerma mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
7. Tarvittaessa siirrä seos kylmään jähmettymään.
8. Täytä kakku mieluiten irtopohjavuokaan, jotta kakku pysyy tiukasti kasassa ja anna jähmettyä muutama tunti tai yön yli ennen kuorrutusta.

Vaniljakreemi: 

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
 noin 4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

1. Anna margariinin pehmetä huoneenlämmössä jonkin aikaa. 
2. Notkista pehmennyt margariini sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri.
3. Sekoita tomusokeri margariinin sekaan pienissä erissä samalla vatkaten. 
4. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä jonkin aikaa. 
Jos kreemi tuntuu liian paksulta, voit notkistaa kreeminm lämmittämällä sitä (varovaisesti) mikrossa. 
5. Levitä kreemi kakun päälle siististi ja tasaisesti, jonka jälkeen voit nostaa kaulitun sokerimassan kakun päälle ja koristella kakun. 
 Kakun koristeet muotoilin sokerimassasta.


- Henna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti